top of page

Nieuw groen- en bomenbeleid voor de kernen


De natuur in onze gemeente is prachtig. Niet alleen vanwege de zee en de duinen; ook in onze kernen, wijken en straten is er veel groen aanwezig. De gemeente beheert een groot deel van dat groen. Hoe we dat doen staat in ons groenbeleidsplan. Binnenkort gaan we een nieuw groen- en bomenbeleidsplan schrijven voor de komende 10 jaar. Inwoners kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden tijdens één van de drie digitale gespreksavonden in Bergen, Egmond of Schoorl en door de enquête in te vullen op www.ikdenkmeeoverbergen.nl.


De natuur in onze gemeente is prachtig. Niet alleen vanwege de zee en de duinen; ook in onze kernen, wijken en straten is er veel groen aanwezig. De gemeente beheert een groot deel van dat groen. Hoe we dat doen staat in ons groenbeleidsplan. Binnenkort gaan we een nieuw groen- en bomenbeleidsplan schrijven voor de komende 10 jaar. Inwoners kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden tijdens één van de drie digitale gespreksavonden in Bergen, Egmond of Schoorl en door de enquête in te vullen op www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Keuzes maken Een groot deel van het nieuwe beleidsplan gaat over het onderhoud van het groen dat er al is. Dat zal niet veel veranderen. Maar er zijn ook ontwikkelingen waar we rekening mee willen houden de komende jaren, zoals bijvoorbeeld de klimaatverandering en het zorgen voor meer biodiversiteit. Daarin kunnen we keuzes maken. Als inwoner kunt u ons helpen bij het maken van die keuzes. Door te vertellen waar u waarde aan hecht wanneer het gaat om het groen in de openbare ruimte.

Online enquête en digitale gespreksavonden Doet u mee? Dat kan door de online enquête in te vullen op ‘Ik denk mee over Bergen‘. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden voor één van de drie digitale gespreksavonden over het groenbeleidsplan in februari. De avonden beginnen om 19.30 uur – 21:00 uur:

  • Voor Schoorl op 10 februari

  • Voor Egmond 17 februari

  • Voor Bergen 24 februari

Mocht u verhinderd zijn op de avond van uw eigen kern, dan kunt u ook een andere avond aansluiten. Een groot deel van de invulling van de avonden is gelijk. Het is noodzakelijk om u voor deze avonden aan te melden. Inschrijven kan via michelsuiding@debuch.nl. U ontvangt dan kort voor aanvang van de avond de link naar de digitale gespreksavond.


Comments


bottom of page