top of page

De Beeck herbouw

Impressie van de herbouw van De Beeck.

Het in 2017 afgebrande zwembad De Beeck wordt herbouwd. Het college van Bergen heeft voor de nieuwbouw de omgevingsvergunning verleend. De restanten van het oude gebouw zijn gesloopt en in oktober 2020 zijn de bouwwerkzaamheden begonnen. Als alles naar wens gaat, kan het nieuwe zwembad vanaf maart 2022 weer gebruikt worden.


Zwembad, sporthal, jongerencentrum, sportschool en meer

De Beeck bestaat naast een overdekt zwembad met twee bassins uit een sporthal, multifunctionele zalen, jongerencentrum, biljartzaal, sportschool en een raadzaal. Het gebouw wordt onder architectuur gebouwd, is bijna 4 meter lager dan het vorige gebouw en komt ook iets verder af te staan van de appartementengebouwen naast het zwembad. He nieuwe zwembad zal volledig energieneutraal worden en er loopt geen gasleiding meer naartoe voor de verwarming. In plaats daarvan wordt onder andere gebruikgemaakt van 1.200 zonnepanelen en wordt zelfs de warmte van het douchewater opnieuw gebruikt. Hiermee bouwt Bergen het meest duurzame zwembad van de regio.


Afgebrand in oktober 2017

Op 13 oktober 2017 ging het sportcentrum De Beeck in vlammen op. Van alle voorzieningen bleef bijna niets over. De gebruikers van het zwembad en de andere functies waren hierdoor gedwongen andere ruimtes te zoeken in Bergen of omgeving.Bouw de Beeck op Instagram

Wil je de vorderingen van de bouw van de Beeck volgen? Dat kan via ons speciale Instagramaccount #bouw_de_beeck. Regelmatig delen we daar de mooiste foto’s en video’s van de voortgang.

コメント


bottom of page